Villa in Curacao met uitzicht over het glinsterende turquoise water Koningslaan 52, 1075 AE Amsterdam
Ref. NL-3421

Burbach Roycroft Amsterdam (backoffice)
VraagprijsOp aanvraag k.k.
Perceelopp.3.250 m²
Woonopp.600 m²

Contacteer Burbach Roycroft Amsterdam (backoffice)

Sfeervol, comfortabel en met een schitterend uitzicht!


Fantastisch gelegen, volledig gerenoveerde woning


Tropisch ten voeten uit, modern, stijlvol en comfortabel, gelegen op een droomlocatie. Zo zou je deze plek in één zin kunnen omschrijven. Maar eigenlijk moet je dit huis aan de zuidoostkust van Curaçao ‘voelen’, want het heeft een eigen verhaal.


Perfecte locatie

Voor dit eerste huis dat verrees op de voormalige Santa Barbara plantage zocht de opdrachtgever destijds de mooiste kavel uit. Het is gebouwd op een klif en heeft hierdoor een fantastisch uitzicht over de lagune met de naam het Spaanse Water. En niet onbelangrijk; de woning ligt perfect op de wind. De verkoelende bries op het eiland waait aangenaam door alle leefruimtes, zonder dat je er hinder van hebt. In 2017 is het huis volledig gestript en weer opnieuw opgebouwd. Dat heeft geresulteerd in een harmonieus, sfeervol en licht geheel, waar het heerlijk toeven is. Een huis met veel leefruimte, waar je jezelf goed kan terugtrekken, zonder je medebewoners ‘kwijt’ te raken. Luxe, én gebruiksgemak gaan hand in hand. “We hebben gekozen voor kwaliteit, maar dan wel met producten die hier op het eiland makkelijk verkrijgbaar zijn. Dat is puur praktisch”, leggen de huidige bewoners uit. Ook de omringende tuin en patio zijn bijzonder charmant. De cactussen, palmen en andere exotische planten worden met liefde onderhouden.


Het huis

Het Huis heeft een haciënda-achtig karakter. De living, keuken en veranda (porch) vormen het hart. Aan weerszijden hiervan strekt zich een vleugel uit, ingericht voor slapen en baden. Alle vertrekken zijn belegd met zandkleurige travertin, verwerkt in visgraatmotief. Deze smaakvolle vloer loopt zelfs door in de lounge en rond het zwembad. Dat schept een mooie eenheid. Binnen- en buitenwanden zijn wit. Dat in het interieur de houten dakconstructie zichtbaar is, maakt de vertrekken speels en ruimtelijk. Vanuit de entree kom je in de centraal gelegen living. “Je leeft hier natuurlijk vooral buiten.” De keuken is ronduit royaal. “Veel ruimte om te koken, dat was belangrijk voor ons.” De keuken is uitgevoerd in een strak-moderne, stoere stijl. Een kunstenaar maakte de houten fronten en lades van de oude, ontmantelde steiger. Er is een flink kookeiland met inductieplaat. En verder veel werk- en opbergruimte. In de open (met een rolluik afsluitbare) verbinding richting de porch is een bar gebouwd. Grenzend aan de keuken is een grote pantry, waar alle levensmiddelen en keukenbenodigdheden zijn opgeslagen. Ook een was-/ bijkeuken ontbreekt niet.


Slapen & baden

In de oostvleugel van het huis bevindt zich de riante hoofdslaapkamer. Deze heeft dubbele deuren richting lounge en kijkt uit over het zwembad en het Spaanse Water. Dit slaapvertrek is even speels als subtiel verbonden met een moderne badkamer en een walk-in closet. De badkamer heeft een royale dubbele inloopdouche, twee waskommen met een badmeubel en spiegelwand, en een separaat toilet. In de westvleugel bevinden zich nog eens drie slaapvertrekken en twee badkamers die door middel van een galerij met elkaar zijn verbonden. Twee van de slaapvertrekken hebben een fijne blik gericht op het zwembad en het Spaanse water.


Porch

We zeiden het al: op Curaçao leef je vooral buiten. De porch (grote overdekte veranda) aan de noordzijde van de woning, met aangrenzend het riante zwembad, is voor de huidige bewoners dan ook een favoriete plek. Helemaal ingericht op loungen, gezellig bij elkaar zitten, samen eten, aan de bar hangen, genieten van de tuin en de wijde omgeving. En uiteraard, van een verkoelende duik in het zwembad.


Guest house

Aan de voorzijde van het huis bevinden zich parkeerplaatsen en een dubbele garage. Ook vinden we hier de guest house, uitgevoerd in dezelfde stijl als de hoofdwoning. Dit kleine, maar fijne onderkomen heeft een zit-slaapkamer en een badkamer. “Geen eigen keuken, de mensen die komen logeren zijn altijd vrienden of familie. Zij eten gezellig met ons mee”. Verhuur in de vorm van Airbnb of een Bed & Breakfast is in deze omgeving overigens niet toegestaan. Dit om te voorkomen dat er steeds wisselende toeristen verblijven in de community, die exclusief is bedoeld voor bewoners.”


Aan de waterkant

Tot dit huis behoort een grote houten aanlegsteiger, gelegen aan de baai. Ook deze is in 2017 geheel vernieuwd. “Het is een prachtige steiger waar je kunt relaxen, eten, de boot afmeren of waar je een hengel kunt uitgooien. En er is een privé-stuk waar je kunt zwemmen. De zee is hier zó helder dat je de vissen en de roze koraal kan zien. Vanaf de steiger kijk je uit over het Spaanse Water. En heel bijzonder: een karakteristiek landhuis uit de koloniale tijd.” Er is géén privéstrand en dat is een bewuste keuze geweest. “Langs de kuststrook staan namelijk mangroves. Deze inheemse bomen vervullen een belangrijke rol in de zuivering van het water. Mangroves rooien voor een eigen stukje strand, dat kun je in onze ogen écht niet maken!”


Niet zo ingewikkeld

“Het leven op Curaçao is niet zo ingewikkeld. Alles kan, niets hoeft. Heel eerlijk… dat was in het begin even wennen. Het veroorzaakte een soort stress die je moet loslaten. Ondertussen vinden we het heerlijk, hoor. Onder de bewoners vind je een hoge mate van creativiteit. Er wonen veel kunstenaars, er is van alles te beleven, er worden voortdurend verrassende concepten en pop-ups ontwikkeld.


Maar wie van shoppen houdt, is hier niet op zijn plek. Wij hebben ervaren hoe fijn het is om lekker thuis iets te doen. En wat we ook aanspreekt: het eiland zet steeds meer in op lokale producten.” Curaçao is het eiland van lekker eten en drinken. Van duiken, snorkelen, zwemmen en varen. Van mountainbiken en wandelen. “Om de hoek ligt de mooiste golf course van de Caribbean.”
In de spits ben je met de auto in een half uurtje in Willemstad, op andere tijden is het ruim twintig minuten rijden. “In tegenstelling tot de meeste andere communities voeren vanaf Seru Boca meerdere routes naar de hoofdstad. Dat is echt een voordeel.”


Gated community

Seru Boca estate is een gated community. Geheel en alleen toegankelijk voor haar bewoners. Het estate is te bereiken over de weg via twee poorten die 24/7 worden bewaakt. Ook langs de kustlijn wordt gepatrouilleerd door securityboten. Overigens is het in een oase van groen verscholen huis vanaf het water aan het oog onttrokken. “Veiligheid is voor ons een belangrijk aspect van fijn wonen. Nou, we voelen ons hier heel veilig! Het is echt een thuis, waar we puur genieten van vrijheid en rust”, verzekeren de huidige bewoners. “Hier beleven we de mooiste tijd van ons leven.”

Vastgoed IDNL-3421
VraagprijsOp aanvraag k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.600 m²
Perceelopp.3.250 m²
Bouwjaar1996
Slaapkamers5
Badkamers4
Garages -

Burbach Roycroft Amsterdam (backoffice) Koningslaan 52, 1075 AE Amsterdam

  • Maandag - Zondag Op afspraak

Contacteer Burbach Roycroft Amsterdam (backoffice)