Villa te koop in SCHOORL met referentie 19107922818 Gerbrandtslaan 8, 1871 AN SCHOORL
Ref. RA100035

Duynstreek Makelaars
Vraagprijs€ 895.000 k.k.
Perceelopp.1.020 m²
Woonopp.94 m²

Contacteer Duynstreek Makelaars

Unieke Atelierwoning te koop in Aagtdorp, Schoorl (gemeente Bergen NH)

Stap binnen in een stukje kunstgeschiedenis bij deze unieke atelierwoning gelegen in het buurtschap Aagtdorp, gelegen in duindorp Schoorl. Gebouwd en ontworpen in de jaren '20 van de twintigste eeuw onder architectuur van K.P. Zuurbier in opdracht van Frans Huysmans, een gerenommeerde kunstschilder van de Bergense School. Deze bijzondere woning, in de stijl van de Amsterdamse School, biedt een authentieke en inspirerende leefomgeving.

De vrijstaande woning heeft een symmetrisch ontwerp en bestaat uit één bouwlaag met een zolder. Het interieur verkeert bijna geheel nog in oorspronkelijke staat, waardoor de historische details en de charmante sfeer volledig behouden zijn gebleven. De karakteristieke kenmerken van de Amsterdamse School, zoals sierlijk baksteenwerk en de bijzondere raamverdeling zijn overal in het huis terug te vinden.

De woning verkeert zowel aan de binnen- als buitenzijde grotendeels in originele staat. Aan de noordzijde van de woning is het atelier van kunstschilder Huysmans nog geheel bewaard gebleven. De grote ramen zijn reeds vernieuwd en voorzien van isolatieglas, echter in de oorspronkelijke vorm. Aan de zuidzijde van de woning bevindt zich het woongedeelte dat is gelegen op het zuiden. Hier heeft u prachtig uitzicht op het aangrenzende weilandje waar soms enkele schapen op staan. De woning heeft momenteel een woongedeelte (woonkamer) met houtkachel en schouw, keuken aan de voorzijde, een groot atelier (noordzijde), 3 kleine slaapkamers, eenvoudige badkamer en aparte toiletruimte. Op de verdieping een grote bergzolder, bereikbaar via het atelier. De grote tuin rondom de woning geeft u veel privacy.

Deze atelierwoning biedt niet alleen een unieke woonervaring maar ook een stukje geschiedenis. De combinatie van historische charme, een inspirerende omgeving en de authentieke architectuur maakt deze woning uniek en bijzonder.

Gelegen in het schilderachtige Duindorp Schoorl, biedt deze woning een fantastische ligging aan een rustige straat met uitzicht op een zgn. schapenlandje nabij polder en de Schoorlse duinen. Deze locatie is perfect voor natuurliefhebbers en biedt talloze mogelijkheden voor ontspannende wandelingen, fietstochten en creatieve inspiratie.

Mis deze unieke kans niet en plan vandaag nog een bezichtiging. Neem contact met ons op om de charmes van deze bijzondere woning zelf te ontdekken.

Bijzonderheden
Bouwjaar 1924. Gebruiksoppervlakte wonen: 93,7 m2 Inhoud: 384,99 m3. Perceel: 1.020 m2
-Deze atelierwoning heeft een monumentenstatus; voor onderhoud en herstel is subsidie verkrijgbaar. Meer informatie hieromtrent via Rijsdienst voor het Cultureel erfgoed;
-Enkele ramen zijn reeds vervangen voor hardhout en isolatieglas aangebracht;
-Het dak is geheel vervangen in 2000 en voorzien van isolatieplaten;
-Verwarming middels een CV-ketel (2009);
-Het sanitair is eenvoudig en de keuken is in 2002 geplaatst;
-Op de verdieping is en bergzolder, bereikbaar via een vaste trap vanuit het atelier;
-Vrij uitzicht vanuit de achtertuin op weiland, gelegen op het zuiden;
-Tuin rondom de woning, lange oprit en een houten schuur/garage.

Aanvaarding: kan spoedig

Vastgoed IDRA100035
Vraagprijs€ 895.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.94 m²
Perceelopp.1.020 m²
Bouwjaar1924
Renovatiejaar -
Slaapkamers3
Badkamers1
Garages1
Energielabel -

Premium makelaar

Duynstreek Makelaars Nachtegalenlaantje 18, 1861 CB Bergen

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.00
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Duynstreek Makelaars