Historisch gebouw te koop in NOORDLAREN met referentie 19307124969 Lageweg 43, 9479 PA NOORDLAREN
Ref. HN102416

Verver Jet Winters
Vraagprijs€ 750.000 k.k.
Perceelopp.2.410 m²
Woonopp.200 m²

Contacteer Verver Jet Winters

Zoekt u een boerderij waar de historie van afstraalt? En zoekt u dit bovendien in één van de hoogst gewaardeerde dorpen rondom Groningen? Zoek dan vooral niet verder want wij mogen deze bijzondere boerderij in Noordlaren aanbieden, een gemeentelijk monument. Beeldbepalend gelegen met zicht op zowel de Bartholomeuskerk, waarvan de eerste delen aan het einde van de 12e eeuw zijn gebouwd, als ook zicht op dat idyllische haventje van het dorp met in het verlengde daarvan de Noordlaardervaart dat toegang geeft tot het Zuidlaardermeer. De boerderij en de schuur zijn in fases tot stand gekomen en in de loop der jaren aangepast. De straatgevel met prachtige stijlkenmerken dateert van rondom 1900.

We draaien er niet om heen, hier mag u wel een project verwachten. Het woongedeelte is gedateerd te noemen en de deel is nog echt herkenbaar als de oude boerenschuur. Prachtig om even terug in de tijd te gaan maar tegelijkertijd is het eraan toe om meer naar deze tijd gebracht te worden. Goed om hier rekening mee te houden waarbij er wel verscheidene subsidiemogelijkheden zijn voor het renoveren en verduurzamen van dergelijke woningen.

De kavel zo in het dorp is met ruim 2.400 vierkante meter opmerkelijk groot. En dit geldt voor zowel het perceel als de boerderij, wat een ruimte en wat een mogelijkheden. Een fantastisch gerenoveerd woonhuis met bijbehorende schuur? Wellicht twee of drie woningen in het geheel? De keuze is aan u. Voor een plan met twee woningen in de schuur hebben wij overigens een met de gemeente Groningen besproken voorlopig ontwerp ter inzage.

Wij zien u graag in Noordlaren, wilt u op voorhand meer informatie neemt u ook dan contact op met ons kantoor.

Bijzonderheden:
- Bouwkundig adviesrapport ter inzage aanwezig.
- Asbestinventarisatie en offerte ter inzage aanwezig.
- De benoemde woonoppervlakte is inclusief 'zolder' en de inhoud betreft alleen het woongedeelte.

Vastgoed IDHN102416
Vraagprijs€ 750.000 k.k.
WoningtypeHistorisch gebouw
Woonopp.200 m²
Perceelopp.2.410 m²
Bouwjaar -
Renovatiejaar -
Slaapkamers3
Badkamers1
Garages2
Energielabel -

Premium makelaar

Verver Jet Winters Rijksstraatweg 26A, 9752 AE Haren

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.00
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Verver Jet Winters