Appartement te koop in AMSTERDAM met referentie 19503122756 Ooster Ringdijk 24, 1098 TW AMSTERDAM
Ref. AR100894

KNAP Makelaardij
Vraagprijs€ 1.150.000 k.k.
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.156 m²

Contacteer KNAP Makelaardij

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker”
* English version below *

De woning
Zeer bijzonder twee laags 5/6 kamer appartement in een bekroonde urban villa uit 2019. Het uitgekiend ingedeelde appartement ligt aan de voorkant in de stad en aan de achterkant in het groen, uitkijkend over de Ringvaart en het Flevopark. Het fraaie appartement heeft een totale oppervlakte van circa 156 m² verdeeld over twee woonlagen. De begane grond, van circa 37 m², is nu in gebruik als officeplek en is via een interne trap aan het appartement verbonden. Deze charmante ruimte is ook goed te gebruiken als tweekamer appartement, aangezien er een eigen keuken is en een badkamer met toilet en wasmachineaansluiting. Door de meerdere entrees is een en ander makkelijk van elkaar te separeren. De huidige eigenaar heeft een B&B vergunning verkregen (persoonsgebonden). De eerste woonlaag (ca. 119 m²) is een geweldig licht en zeer goed afgewerkt vier kamer appartement. Met name de houten bekleding van het inbouwelement en de fraaie tijdloze keuken zijn echte eyecatchers. De twee woningbrede terrassen waar je van kan genieten op deze etage vormen een zeer prettige toevoeging aan de leefruimte.

De zichtlijnen in het appartement zijn geoptimaliseerd waardoor het appartement een fantastische ruimtelijke beleving biedt. In het architectonische ontwerp is veel flexibiliteit opgenomen om kamers te separeren of het huis juist zo open mogelijk te houden en als loft te gebruiken. Op deze etage is vanuit alle woonvertrekken doorzicht gecreëerd naar het groen van het Flevopark. Het uitzicht vanuit de woonkamer en het met groenblijvende planten omzoomde terras is erg prettig en heeft voldoende privacy. Achter bij de study en de hoofdslaapkamer is het uitzicht zeer indrukwekkend. Hiervandaan kijk je via een zichtas door het Flevopark richting het Nieuwe Diep en zie je in de verte soms zelfs schepen voorbijvaren over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het lijkt vanaf deze positie of je niet in de stad bent. De woning: Het appartement is van een zeer goed en onderscheidend niveau. Er is veel zorg besteed aan op maat gemaakte interieurelementen, zoals de royale keukens, de fraaie badkamers, plafond-, vloer- en wandafwerking, waaronder verborgen deuren en inbouwkasten. Hiervoor zijn exclusieve materialen gebruikt. Een en ander zorgt ervoor dat alles in balans is met elkaar. De woning wordt comfortabel en zeer energiezuinig verwarmd dmv een warmtepomp en zonnepanelen. In de hoofdkeuken tap je heet water en koud bruiswater uit de Quooker.

De prachtige woning kan op meerdere manieren gebruikt worden. Dit is mede ingegeven door de mogelijkheden van de diverse ruimtes. Stellen kunnen hier zeer prettig wonen. Ook is de woning zeer geschikt voor een gezin. Mensen die veel vanuit huis moeten werken en gasten willen ontvangen kunnen ook goed met dit appartement uit de voeten. Daarnaast is het fijn een privé parkeerplaats in de garage te hebben. De parkeerplaats wordt aangeboden voor € 50.000,- k.k. (de woning wordt in combinatie met de parkeerplaats verkocht). Deze ligt direct aan een tweede entree naar de woning. Momenteel is de eigenaar bezig om de begane grond ruimte om te gaan zetten naar wonen. Dit betekent dat de woning, na omzetting, in aanmerking komt voor de eeuwigdurende erfpacht. De registratie van de eeuwigdurende erfpacht is op tijd gedaan. Op dit moment bedraagt de erfpachtcanon € 2.643,- per jaar.

Het gebouw
Het woongebouw CPO Sciencepark heeft in 2019 de Zuiderkerkprijs gewonnen, de Amsterdamse architectuurprijs voor nieuwbouw. De urban villa is ontworpen door Atelier van Wengerden in opdracht van zestien appartementseigenaren. Elk van de zestien appartementen is geheel naar eigen inzicht van de bewoners ontworpen en ingedeeld.

Het gebouw zelf biedt nog veel meer dan alleen de privéwoningen. Er is een gemeenschappelijke ruimte die door de bewoners gebruikt kan worden voor onder meer vergaderen, thuiswerken of een feestje. Verder is er een heerlijke gezamenlijke daktuin in dit complex met een fantastisch uitzicht over het Flevopark en de Ringvaart. Tevens is er naast de eigen privé berging nog een gezamenlijke fietsenstalling aanwezig.

De gevel van het gebouw bestaat uit een scala van verschillende grijstinten en grote glasoppervlakken. Om de woningen comfortabel en zeer energiezuinig te maken, is elke woning voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak (in eigendom) en zijn de grote glasoppervlakken van triple glas met uv-filter.

De locatie
De woning ligt op een bijzondere locatie in de Watergraafsmeer: Aan de voorzijde aan de hoofdweg van het Science Park en aan de achterkant aan de Ooster Ringdijk, recht tegenover de ingang van het Flevopark. Hier is het heerlijk wandelen, sporten en recreëren. ’s Zomers kun je je dag beginnen met baantjes trekken in het 50-meterbassin van het prachtige Flevoparkbad, of met een duik in het Nieuwe Diep. Na het werk is het heerlijk toeven op het terras aan de vijver bij Proeflokaal ’t Nieuwe Diep. Een leuk ommetje voert door het park naar het Javaplein en de Javastraat met een scala aan hippe restaurants, winkels en café’s.

Aan de voorkant rechts de straat uit wandel je in een oogwenk naar een AH XL en naar de fijne restaurants en culinaire speciaalzaken aan de Hogeweg. In dit sfeervolle deel van de Watergraafsmeer vind je uitstekende slagers, wijnhandels, een warme bakker en gemoedelijke terrassen op straathoeken en lommerrijke pleintjes.

Loop je de andere kant de straat uit, dan wacht daar de gezellige horecagelegenheid Polder, in een voormalige stadsboerderij op Science Park, dat volop in ontwikkeling is naar een bruisende hotspot. Hier kun je sporten bij Universum, borrelen bij Oerknal, koffiedrinken in Start-up Village en wandelen door Anna’s tuin en ruigte. Komende zomer opent het nieuwe verzamelgebouw SustainaLab, met op de begane grond een duurzaam restaurant met groot terras en op de bovenste laag een rooftop bar.

De bereikbaarheid van de woning is uitstekend. NS-station Amsterdam Science Park ligt op 10 minuten loopafstand. Bussen naar dit station, en ook naar het Amstelstation en het Muiderpoortstation, stoppen op 200 meter van de voordeur. Op de hoek stap je op de bus naar Station Zuid. Met de auto rijd je vanaf je eigen vaste parkeerplek bij de achterdeur binnen 5 minuten naar de Ring A10. Via de Ooster Ringdijk heb je uitstekende fietsverbindingen verder de stad in of juist verder het groen in van de Diemerscheg.

Bijzonderheden
- Nieuwbouw uit 2019;
- Circa 156 m² verdeeld over twee woonlagen;
- De begane grond is 37 m² groot en de 1e verdieping is 119 m² groot.
- Onderscheidende indeling en afwerking;
- Loftachtige uitstraling;
- Zeer geschikt voor thuiswerken of beroep aan huis;
- 5 a 6 kamers/ruimtes;
- 2 badkamers;
- 2 keukens;
- Aparte bijkeuken met 3de aanrecht en wassen/drogen;
- Veel buitenruimtes;
- Energielabel A;
- Zeer laag energieverbruik door warmtepomp en zonnepanelen;
- Eigen parkeerplaats in de garage a € 50.000,- k.k. (de parkeerplaats wordt in combinatie met de woning verkocht);
- Voorzien van alarminstallatie;
- Actieve Vereniging van Eigenaars te Amsterdam;
- Meerjarenonderhoudsplan aanwezig;
- Eeuwigdurende erfpachtaanvraag op tijd gedaan;
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief het staat één ieder vrij om de woning zelf na te meten. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

The residence
Very special two level 5/6 room apartment in an award winning 2019 urban villa. The cleverly laid out apartment is located at the front in the city and at the back in the green, overlooking the Ringvaart and Flevopark. The beautiful apartment has a total area of approximately 156 m² spread over two floors. The first floor, of approximately 37 m², is now in use as an office space and is connected to the apartment by an internal staircase. This charming space is also good to use as a two-bedroom apartment, since there is a private kitchen and a bathroom with toilet and washing machine connection. The multiple entrances makes it easy to separate one from the other. The current owner has obtained a B&B permit (personal). The first floor (approx. 119 m²) is a great light and very well finished four bedroom apartment. In particular, the wooden covering of the built-in element and the beautiful timeless kitchen are real eye-catchers. The two apartment-wide terraces that can be enjoyed on this floor are a very pleasant addition to the living space.

The sightlines in the apartment have been optimized so that the apartment offers a fantastic spatial experience. The architectural design gives much flexibility to separate rooms or to keep the house as open as possible and use it as a loft. On this floor from all living areas is a view created to the Flevopark. The view from the living room and the terrace is very pleasant. The terrace is lined with evergreen plants and has plenty of privacy. At the back of the house, the study and master bedroom offer a very impressive view. From here you have a sightline through the Flevopark towards the Nieuwe Diep and sometimes you can even see ships passing on the Amsterdam-Rijnkanaal in the distance. From this position one seems not to be in the city: The apartment is of a very good and distinctive level. Great care has been taken with custom made interior elements, such as the spacious kitchens, the beautiful bathrooms, ceiling, floor and wall finishes, including hidden doors and fitted wardrobes. Exclusive materials have been used for this. All this ensures that everything is in balance with each other. The house is heated comfortably and very energy efficiently by means of a heat pump and solar panels. In the main kitchen, you can tap hot water and cold fizzy water from the Quooker.

The beautiful house can be used in multiple ways, due to the possibilities of the various rooms. Couples can live here very pleasantly. The house is also very suitable for a family. People who need to work a lot from home and want to receive guests can also do well with this apartment. In addition, it is nice to have a private parking space in the garage. This parking space is offered for € 50,000, - k.k. (the house and parking space will be sold as a combination. The parking space is located directly on a second entrance to the house. Currently, the owner is in the process of converting the first floor space to residential. This means that after conversion, the property will be eligible for the perpetual ground lease. The registration of the perpetual ground lease was done on time. At present, the ground rent is € 2.643,- per year.

The building
The CPO Sciencepark residential building won the 2019 Zuiderkerk Prize, Amsterdam's architecture award for new construction. The urban villa was designed by Atelier van Wengerden on behalf of sixteen apartment owners. Each of the sixteen apartments was designed and laid out entirely according to the residents' own preferences.

The building itself offers much more than just the private residences. There is a communal space that can be used by the residents for meetings, working from home or parties, among other things. There is also a lovely communal roof garden in this complex with a fantastic view over the Flevopark and the Ringvaart canal. There is also a private storage room and a communal bicycle storage available.

The facade of the building consists of a range of different shades of gray and large glass surfaces. To make the houses comfortable and very energy efficient, each house has a heat pump and solar panels on the roof (owned) and the large glass surfaces of triple glass with UV filter.

Location
The house is situated at a special location in the Watergraafsmeer: At the front on the main road of the Science Park and at the back on the Ooster Ringdijk, right opposite the entrance to the Flevopark. This is a great place for walking, sports and recreation. In the summer you can start your day by swimming laps in the 50-meter pool of the beautiful Flevoparkbad, or with a dip in the Nieuwe Diep. After work, relax on the terrace by the pond at Proeflokaal 't Nieuwe Diep. A nice stroll leads through the park to Javaplein and Javastraat with a range of trendy restaurants, stores and cafes.

At the front, right out of the street, you can walk in a moment to an AH XL and to the fine restaurants and culinary speciality shops on the Hogeweg. In this atmospheric part of Watergraafsmeer, you will find excellent butchers, wine shops, a bakery and cosy terraces on street corners and shady squares.

On the other side of the street you will find the cozy restaurant Polder, in a former city farm on Science Park, which is developing into a vibrant hotspot. Here you can work out at Universum, have drinks at Oerknal, drink coffee in Start-up Village and stroll through Anna's tuin en ruigte. Next summer the new collective building SustainaLab will open, with a sustainable restaurant with large terrace on the first floor and a rooftop bar on the top floor.

The accessibility of the property is excellent. NS-station Amsterdam Science Park is within 10 minutes walking distance. Busses to this station, and also to the Amstel station and Muiderpoort station, stop 200 meters from the front door. At the corner of the street you can catch the bus to Station Zuid. By car you drive from your own fixed parking place at the back door within 5 minutes to the Ring A10. Through the Ooster Ringdijk you have excellent bicycle connections further into the city or just further into the green of the Diemerscheg.

Details
- New build from 2019;
- Approximately 156 m² spread over two floors;
- The ground floor is 37 m² and the first floor is 119 m².
- Distinctive layout and finish;
- Loft like appearance;
- Very suitable for home office or profession at home;
- 5 to 6 rooms/spaces;
- 2 bathrooms;
- 2 kitchens;
- Separate utility room with 3rd sink and wash/dry;
- Many outdoor spaces;
- Energy label A;
- Very low energy consumption due to heat pump and solar panels;
- Private parking in the garage for € 50.000,- k.k. (The parking space is sold in combination with the house);
- Equipped with alarm system;
- Active Owners Association in Amsterdam;
- Long-term maintenance plan available;
- Perpetual leasehold application done on time;
- Delivery in consultation.

This information has been compiled by us with the necessary care. However, we accept no liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All dimensions and surface areas are indicative and everyone is free to measure the house themselve. The NVM conditions apply.

Vastgoed IDAR100894
Vraagprijs€ 1.150.000 k.k.
WoningtypeAppartement
Woonopp.156 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar2019
Slaapkamers3
Badkamers2
Garages -
EnergielabelA

Contacteer KNAP Makelaardij