Villa te koop in ROTTERDAM met referentie 19703551324 Alcorstraat 12, 3089 PB ROTTERDAM
Ref. RM100230

Metz Real Estate
Vraagprijs€ 975.000 k.k.
Perceelopp.520 m²
Woonopp.522 m²

Contacteer Metz Real Estate

Een uniek object, een kerk geheel in gebruik als woning gecombineerd met atelier-en werkruimten. Met een gebruiksoppervlakte van ruim 500 m2 heb je een diversiteit aan gebruiksmogelijkheden; wonen gecombineerd met werken, wonen met meer gezinnen op één locatie, ontvangstruimte, en dat in een volledig gerestaureerd pand dat zonder al te veel werk direct betrokken kan worden.

De Elimkerk staat op Heijplaat, een wijk met historie. Rond 1915 is Heijplaat in gebruik genomen ten behoeve van de RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij). In die tijd zijn er vele voorzieningen zoals scholen, winkels en kerken gerealiseerd. De Elimkerk is gebouwd in 1925, toen is de eerste steen gelegd, dit moment is vastgelegd wordt op de zwart foto in deze presentatie, de steen zelf is in de gevel aanwezig. Sinds 2000 is Heijplaat een soort wooneiland geworden, met prachtige karakteristieke architectuur, kleine straatjes en pleintjes, veel groen. Heijplaat is samen met de RDM een industrieel erfgoed. Inmiddels is het dorp gegroeid, er is ook nieuwbouw toegevoegd, met vele jonge gezinnen en dat in een groene, rustige omgeving. Met de watertaxi sta je in 10 minuten in het Centrum van Rotterdam. Alle dagelijkse voorzieningen vind je in de directe omgeving.

Op de voormalige RDM locatie, vindt je nu één van de grootse evenementen locaties, de Onderzeebootloods. Waar vroeger de onderzeeërs van de helling liepen, worden nu omvangrijke evenementen georganiseerd. Dit zorgt voor een mooie dynamiek zonder overlast voor het dorp. Daarnaast is er de aantrekkingskracht van de campus, waar start-ups als MKB bedrijven en wereldspelers in de maritieme en offshore sector kennis vergaren en delen.

De Elim kerk:
Bestaat uit 7 kamers, inclusief de grote ruimte (het middenschip) waar je overweldigd wordt door de houten kap constructie. Door de aanwezigheid van veel ramen aan alle zijden, komt het licht erg mooi binnen.
Alle ruimten zijn open met elkaar verbonden, door schuifdeuren voorzien van glas, kun je de vertrekken afsluiten om zo iedere ruimte zijn eigen functie te geven.
Er zijn 2 keukens, 2 badkamers en 3 aparte toiletten aanwezig.
De kerk is door de huidige eigenaren geïsoleerd. Nagenoeg alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing, het dak is vanaf de buitenzijde geïsoleerd, de geisoleerde begane grond vloer is uitgevoerd in beton. Kleine raamopeningen zijn vervangen door glazen puien, van alle zijden komt het licht binnen.

De verwarming vindt plaats door een Nefit CV-ketel (2010) die de vloerverwarming regelt. Het Schip wordt verwarmd door vloerverwarming gecombineerd met apart bedienbare heater. De forse open haard geplaatst in het Schip is passend bij de grootte van het gebouw. Op het platte dak liggen zonnepanelen, 2 bad-geisers (Intergas) zorgen voor het warme water.

Er zijn 3 entrees met de originele houten deuren. De gangen zijn voorzien van granito vloeren, er zijn 2 torens, in één van de torens is een klok aangebracht, dit uurwerk is eigendom van en wordt onderhouden door de Gemeente Rotterdam.

Het perceel omvat ca. 520 m2 en is uitgegeven in eeuwigdurende afgekochte erfpacht. Er is een fijne voortuin bij de entree aan de Sirrahhstraat met 7 Catalpa's en een heerlijke zonnige achter/zij tuin met veel privacy aan de Alcorstraat waar dus 2 vertrekken met de keukens op uitkomen en waar je door de grote openslaande deuren buiten naar binnen haalt.
De huidige eigenaren wonen hier nu ca. 20 jaar en hebben met liefde voor het prachtige gebouw gezorgd, de kerk staat er bouwkundig goed bij.

Bijzonderheden:
- Wonen in een uniek object;
- Geheel gerestaureerd;
- Bouwjaar 1925;
- Woonoppervlakte ca. 500 m2;
- Geïsoleerd en volledig voorzien van dubbel glas;
- Het gehele complex heeft een monumenten status;
- Verwarming middels vloerverwarming en heaters;
- Oplevering in overleg

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden verleend aan deze woninginformatie.
Metz Real Estate is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstige huis.

Vastgoed IDRM100230
Vraagprijs€ 975.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.522 m²
Perceelopp.520 m²
Bouwjaar1925
Slaapkamers4
Badkamers1
Garages -
Energielabel -

Metz Real Estate Admiraliteitskade 81 B, 3063 EG Rotterdam

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 18.00
  • Zaterdag Open van 10.00 - 13.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Metz Real Estate