Villa te koop in BLARICUM met referentie 19903733086 Prins Hendriklaan 8, 1261 AJ BLARICUM
Ref. LN101510

Voorma en Walch Laren
Vraagprijs€ 2.995.000 k.k.
Perceelopp.5.840 m²
Woonopp.333 m²

Contacteer Voorma en Walch Laren

Een gedroomde locatie pal aan de hei, tijdloos mooie architectuur (P.J.M. Zeegers), een prachtige parktuin met veel oude bomen, ruimte, sfeer en privacy, topklasse materialen, uitgebreide mogelijkheden en state-of-the-art techniek. En dat alles ook nog eens in één van ‘s lands meest gewilde woonplekken: Blaricum!

333 m² puur woongenot: 13 kamers met o.a. een werkkamer en 5 slaapkamers, een topklasse keuken en 3 badkamers. De prachtige parktuin met zwembad, terrassen, gazons, buitenkeuken, lounge en een uitgang naar de hei maken het woongenot compleet.

Vanuit het gezellige centrum van Blaricum voert de Naarderweg u bergop naar de Tafelberg om vlak voordat de hei in zicht komt als Boissevainweg langs diezelfde hei verder te gaan. Als de hei rechts van u overgaat in bos, wordt de Boissevainweg, Prins Hendriklaan. Kort daarna ligt verscholen in het groen de ingang van landhuis ‘De Gooitop’.

De villa beschikt over een ruim 60 meter lange oprijlaan. Links van de oprijlaan privacy biedende bomen, struiken en hagen die het buurperceel geheel aan het zicht onttrekken en vice versa. Rechts wordt u een blik in het zuidelijke deel van de prachtige tuin gegund. Aan het eind van de oprijlaan een royale parking met links de carport voor vier auto’s door middel van twee autoliften en rechts de villa. Het witte grind van de parking loopt rond het landhuis en ontsluit zo het aan de oostzijde van het landhuis gelegen terras met het zwembad, de buitenkeuken met de daarachter gelegen berging en de loungeruimte. Door omvang en ligging biedt het terras talloze zon- en schaduwplekken. Aansluitend op het landhuis en het terras liggen de prachtig aangelegde borders en gazons die naadloos overgaan in het bos dat zich tot aan de hei uitstrekt. Een eigen uitgang geeft toegang tot de hei. De prachtige wandelpaden in de tuin bieden op elke willekeurige plek prachtige doorkijkjes naar het landhuis dat door haar architectuur, met verspringende geveldelen en erkers in combinatie met de ver overstekende rietgedekte dakdelen en dakkapellen, elke keer weer een prachtig romantisch decor vormt.

Aan de perceelgrenzen zorgen bomen, hagen en heesters voor optimale privacy.

Het in de dertiger jaren van de vorige eeuw gebouwde landhuis is over de jaren ingrijpend gemoderniseerd zonder geweld te doen aan de het romantische karakter van het oorspronkelijke ontwerp en de fraaie details.

Bij binnenkomst een ruime hal die om de trap naar de eerste verdieping heen loopt. Links van de entree worden de meterkast, het ruime toilet, de eetkamer, de bijkeuken (met eigen buitendeur) en de woonkeuken ontsloten. Vanuit de entree rechtdoor bevindt zich rechts de deur naar de ruim 60 m² metende woonkamer met open haard, twee erkers en openslaande deuren naar het zuidelijk deel van de tuin.

De hal buigt naar links en geeft dan rechts via openslaande deuren toegang tot de zitkamer. Aan het eind is de deur naar de keuken.

De eetkamer heeft in de oostgevel openslaande deuren naar het terras met het verwarmde zwembad, de buitenkeuken en de lounge. Aan het eind rechts is er een doorgang naar een heerlijk lichte werkkamer met ramen met uitzicht op het terras in de oostgevel en een fraai toograam in de zuidgevel. De woonkeuken is van alle moderne keukengemakken voorzien, heeft een buitendeur naar het terras met het zwembad en biedt via een recht tegenover de serre gelegen deur toegang tot de trap naar de kelder.

In de bijkeuken een werkblad met spoelbakken, kastruimte en aansluiting voor wasmachine en droger. Zowel de keuken als kantoor (in de voormalige garage) beschikken over comfortabele vloerverwarming.

De trap vanuit de hal voert eerst naar een fraai bordes dat ruim van daglicht wordt voorzien door een grote raampartij in de noordgevel. Vanaf het bordes bevindt zich links van de trap een werkruimte die slaapkamer 4 en badkamer 2 ontsluit. Daartegenover en een trede hoger een voorportaaltje met daarachter slaapkamer 3 en de deur naar de trap naar de tweede verdieping. Parallel aan de trap voeren twee treden naar de overloop die slaapkamer 2, de master-bedroom en badkamer 1. De master-bedroom beschikt over een grote inloopkast, een deur naar badkamer 1 en openslaande deuren naar een groot balkon met een prachtig uitzicht over het zuidelijk deel van de tuin.

De beide badkamers zijn luxe en compleet ingericht. Badkamer 1 beschikt net als badkamer 2 over een douche, toilet, wastafel en comfort biedende vloerverwarming en heeft daarnaast ook een ligbad. Op de tweede verdieping een ruime overloop die toegang biedt tot een berging, badkamer 3 met douche, toilet, wastafel en vloerverwarming en slaapkamer 5 die over veel ingebouwde kastruimte beschikt.

De tuin beschikt o.a. over een elektrisch bedienbaar toegangshek, tuinverlichting (aangelegd door Rainforest Lighting) en een automatisch beregeningssysteem met eigen bron. Voorts is het landhuis uitgerust met een state-of-the art alarmsysteem en videobewaking.

Naast de ruimte binnen en buiten, het voorzieningen niveau, de unieke tuin met het zwembad en de hei als extra, mag niet onvermeld blijven dat het dak in 2013 geheel is vernieuwd. Al met al is dit een absolute woondroom en ook nog te verwezenlijken. Nog wel…

Loopt het water u in de mond bij het zien van deze unieke villa? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Voor meer informatie of een bezichtiging nodigen wij u uit om contact op te nemen met Bart Lammerts, kandidaat register makelaar en taxateur verbonden aan Voorma en Walch makelaars in het Gooi op 035 539 9080. Nog beter is het om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.

Vastgoed IDLN101510
Vraagprijs€ 2.995.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.333 m²
Perceelopp.5.840 m²
Bouwjaar1930
Slaapkamers5
Badkamers3
Garages -
EnergielabelF

Voorma en Walch Laren Brink 34, 1251 KW Laren

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag Open van 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Voorma en Walch Laren