Appartement te koop in AMSTERDAM met referentie 19807623605 Vondelstraat 108B, 1054 GR AMSTERDAM
Ref. AM104600

Ter Haar Makelaars
Vraagprijs€ 3.000.000 k.k.
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.301 m²

Contacteer Ter Haar Makelaars

Gelegen te midden van het majestueuze Vondelpark, bieden wij u verhuurde bovenwoning (301m²) aan in de voormalige pastorie van de Vondelkerk. Dit unieke pand ademt geschiedenis en charme, met vele authentieke kenmerken die nog steeds aanwezig zijn, zoals adembenemend hoge plafonds en diverse andere monumentale details. Uniek is het doorlopend balkon van de 108-B over de gehele breedte van de voorgevel op vijf zware natuurstenen consoles met voluut. Het balkon is in 2022 compleet gerenoveerd waarbij ook alle historische elementen zijn gerestaureerd. Het huis is ontworpen door architect P.J.H. Cuypers in eclectische stijl en is een Rijksmonument, met zowel een voor- als achtertuin die bijdragen aan de exclusiviteit van dit prachtige onderkomen.


Locatie
Het pand ligt op het mooiste gedeelte van de Vondelstraat, in ‘the best of both worlds’: op 100 meter afstand van het Vondelpark, 3 minuten fietsen vanaf het Concertgebouw en de populaire winkelstraat P.C. Hooftstraat en in een straal van 700 meter bevinden zich verschillende scholen. Het unieke aan deze plek is de oase van rust midden in het centrum, met bovendien altijd parkeerplek voor de deur.


Indeling
Entree vanaf de bel etage/bordestrap.

Begane grond (7m²): Opgang en meterkast.

Eerste verdieping (131 m²): Riante overloop, twee verhuurde kamers aan de voorzijde, eenvoudige badkamer v.v. douche en wastafel welke in 2022 gerenoveerd is. Op de overloop bevindt zich nog een separaat toilet. Op deze etage bevindt zich ook een eenvoudige keuken voorzien van losse apparatuur en een wasmachine aansluiting welke toebehoren aan de twee verhuurde kamers aan de achterzijde. Alle kamers hebben hoge plafonds en prachtige authentieke details waaronder glas in lood en toegang via de openslaande deuren tot het unieke balkon over de gehele breedte van het pand.

Tweede verdieping (130 m²): Overloop, drie verhuurde kamers en kleinere eenvoudige badkamer v.v. douche, wc en wastafel. Op deze etage bevindt zich tevens een gezellige woonkeuken.

Derde verdieping (127m²): Zelfstandige studio voorzien van kamer , eigen badkamer en eenvoudige keukenopstelling. Voorts nog 3 verhuurde kamers. In de nok van het dak zijn de sierlijke originele houten balken zichtbaar.


Bijzonderheden
• Eigen grond: De woning wordt verkocht op eigen grond, wat betekent dat er geen sprake is
van erfpacht.
• Ontwerp naar architect P.J.H. Cuypers: Het huis is ontworpen door de beroemde architect in
eclectische stijl , wat zorgt voor een extra historische en architectonische waarde.
• Woonoppervlak van 301 m²
• Verhuurd op basis van woongroep contract voor onbepaalde tijd.
• Jaarhuur bedraagt ca. € 77.000,-.

Vastgoed IDAM104600
Vraagprijs€ 3.000.000 k.k.
WoningtypeAppartement
Woonopp.301 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar1882
Renovatiejaar -
Slaapkamers8
Badkamers4
Garages -
Energielabel -

Ter Haar Makelaars Jacob Obrechtstraat 39 HS, 1071 KG Amsterdam

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Ter Haar Makelaars